wmsmachinery

Verkoop en service van plaatbewerking machines

Pons nibbeling

Euromac Italië is een machinebouwer van ponsnibbelmachines, elektrische kantbanken, buigmachines en uithoekscharen. Euromac ontwikkelt innovatieve producten die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn.

Daarnaast maakt Euromac gebruik van de meest recente technologieën, en richt zich op het continu verbeteren van hun ontwerpen.

Euromac, startte in 1986 met de verkoop van de Euromac machine indde benelux en Duitsland. Eerst met de horizontale buigmachine. In 1992 werd de eerste ponsnibbelmachine door Euromac op de markt gebracht. Euromac heeft in Nederland en Duitsland inmiddels meer dan 1.000 machines verkocht. Wereldwijd meer dan 7000 machines geïnstalleerd.

uithoekmachines

Uithoekmachines

Over uithoeken Uithoeken is een metaalbewerkingsproces dat wordt gebruikt op plaatmetaal of dun staafmateriaal, soms op hoekprofielen of buizen. Een knip- of ponsproces wordt gebruikt in een pers, om verticaal naar beneden en loodrecht op het oppervlak te snijden, werkend vanaf de rand van een werkstuk. Soms is het doel alleen de hoek zelf, maar meestal is dit een voorbode van een ander proces: zoals het buigen van een hoek in een plaat of het samenvoegen van twee buizen bij een T-verbinding, waarbij de ene wordt ingekeept zodat deze nauw tegen de andere aansluit.

Bijna elk werkbaar metaal kan worden gebruikt voor uithoeken. Het is met name geschikt waar het metaal anders lastig te boren is, zoals roestvrij staal, of titanium. Het is een proces waarbij een klein deel van de metalen plaat met de gewenste vorm van de rand van de metalen plaat wordt verwijderd.

Onze galerij