wmsmachinery

Verkoop en service van plaatbewerking machines

State-of-the-art Platenwalsen

Parmigiani Macchine is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en verkopen van hoogwaardige plaatbuigmachines, waaronder plaatrollen met 2, 3 en 4 rollen. Wij zijn tevens gespecialiseerd in hoekwalsen en profielbuigmachines, nivellerings- en plaatrichtmachines, maar ook in hydraulische portaalframepersen en tankkopflensmachines voor de productie van schotelkoppen.

Platenwalsen
Parmigiani Plate Rolls

Waarom platenwalsen gebruiken?

  • Veelzijdigheid – Platenwalsen kunnen een breed scala aan maten en vormen produceren, van eenvoudige rondingen tot complexe cilindrische vormen.
  • Materiaalbehoud – Plaatrollen behouden de sterkte en materiaalkwaliteit, waardoor de noodzaak van lassen of verbinden, wat het materiaal kan verzwakken, tot een minimum wordt beperkt.
  • Snelle productie – Plaatbuigmachines maken een snelle, continue productie van gebogen of cilindrische componenten mogelijk, waardoor de productiviteit toeneemt.
  • Mogelijkheid om dikkere platen te vormen – Platenwalsen kunnen dikkere platen vormen dan andere methoden zoals kantbanken, waardoor ze ideaal zijn voor zwaardere toepassingen in industrieën zoals de scheepsbouw en de lucht- en ruimtevaart.
  • Kosteneffectiviteit – Plaatwalsen is een kosteneffectieve manier om metaal in complexe vormen te buigen in vergelijking met handmatige methoden.

Functies

Rollen met hoge precisie

Platenwalsen bieden ongeëvenaarde precisie voor alle soorten metaalplaatwalsbehoeften. Behaal keer op keer perfecte resultaten met onze geavanceerde technologie.

Duurzame constructie

De platenwalsen zijn gebouwd met robuuste materialen en zorgen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Geavanceerde besturings systemen

Onze platenwalsen zijn uitgerust met de modernste besturingssystemen en bieden een eenvoudige bediening en maximale efficiëntie, waardoor een naadloze integratie in uw productielijn mogelijk is.

Veelzijdige toepassingen

Onze platenwalsen zijn geschikt voor verschillende industrieën, waaronder de automobielsector, de lucht- en ruimtevaart, de bouw en meer, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Soorten platenwalsen

4 rolls VBH

4 roll vbh

Plaatdikte:

van 1 tot 300 mm

Lengte rollen:

van 500 tot 8.000 mm

Diameter bovenste rol:

van 120 tot 1.600 mm

3 rolls PCO

3 rolls pco

Plaatdikte:

van 3 tot 300 mm

Lengte rollen:

van 500 tot 8.000 mm

Diameter bovenste rol:

van 200 tot 1.600 mm

3 rolls TBH

3 rolls tbh

Plaatdikte:

van 1 tot 150 mm

Lengte rollen:

van 500 tot 8.000 mm

Diameter bovenste rol:

van 160 tot 1.600 mm

dealer for the Benelux mARKET

de officiële dealer van Parmigiani voor de Nederlandse REPLACED WITH BENELUX markt en we kunnen ook onderdelen leveren.

Onze galerij

Veelgestelde vragen

Plaatwalsen is een fabricagemethode die wordt gebruikt voor het walsen van metalen plaatplaten in een gewenste gebogen vorm, zoals cilinders, kegels en bogen.

Platenwalsen kunnen een breed scala aan materialen walsen, waaronder staal, aluminium en andere metalen platen.

Het proces van het gebruik van een buig-/walsmachine voor metalen platen omvat vier cruciale stappen:
1. Instellen van de buigkracht
De eerste stap is het instellen van de buigkracht op de machine volgens de gewenste straal van de uiteindelijke gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat de plaat tot de juiste kromming wordt gebogen.
2. Plaatsing van de plaat
De metalen plaat wordt vervolgens voorzichtig op de tafel of rollen van de machine geplaatst. Een juiste positionering is belangrijk om een ​​uniforme buiging of rol over de hele plaat te behouden.
3. De staarten vooraf buigen
Voordat de plaat door de machine wordt gevoerd, worden de voor- en achterranden (staarten) vooraf geknepen of voorgebogen. Dit helpt het buigproces op gang te brengen en zorgt voor een vloeiende, consistente curve.
4. Door de machine gaan
Tenslotte wordt de plaat door de rollen of het buigmechanisme van de machine gevoerd. Tijdens het passeren wordt de plaat geleidelijk gebogen of gerold in de gewenste gebogen vorm.